Fifth International Workshop on Affective Computing in Requirements Engineering

Workshop on September 5, 2023 in conjunction with RE'23 in Hannover, Germany.

View the CfP Submit your Paper Follow on Twitter

Workshop Program

Please note that the following times and program details are subject to change. All times are stated in central european summer time (CEST).

09:00 - 10:30 Session 1
09:00
15min
Welcome by the Organizers
09:15
75min
Harnessing Cognitive and Psychological Theories for RE: Navigating Emotions in the Ocean of Requirements Elicitation
Irit Hadar (University of Haifa, Israel)
Keynote
Coffee Break (30min)
11:00 - 12:30 Session 2
11:00
30min
Engineering Emotional Requirements for Interactive Digital Narratives
Syazwanie Filzah Zulkifli and Wai Shiang Cheah
Paper Presentation
11:30
30min
Requirements For Designing Kind Spaces
Faeq Alrimawi and Bashar Nuseibeh
Paper Presentation
12:00
30min
Emotions, Readiness for Act, and Safe/Unsafe Acts in Safety Critical Systems: A position paper
Mohamad Gharib
Paper Presentation
Lunch Break (90min)
14:00 - 15:30 Session 3
14:00
30min
Discussion
Brainstorming Walk through the Welfengarten
14:30
30min
The benefits of agent-oriented goal model in developing data protection application for lecturers
Terje Mäesalu and Kerli Mooses
Paper Presentation
15:00
30min
Exploring the Relationship Between Personality Traits and User Feedback
Volodymyr Biryuk and Walid Maalej
Paper Presentation
Coffee Break (30min)
16:00 - 17:30 Session 4
16:00
30min
Investigating Social Aspects in Software Development Teams – A Research Preview
Anne Hess, Martin Kohl, Simon André Scherr, Sven Storck and Fabienne Hammer
Paper Presentation
16:30
30min
Use of emotional goals by software engineering students
Leon Sterling and Eduardo Oliveira
Paper Presentation
17:00
30min
Discussion
Summary and Collaboration Opportunities